Indiëherdenking dinsdagavond live te zien bij RTVA

AMSTELVEEN – In het Broersepark worden dinsdagavond alle gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië herdacht. Het is 73 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. De Indiëherdenking wordt dit jaar live uitgezonden op RTVA TV en Facebook.

Op het programma staan diverse toespraken. Zo vertelt Lien de Scheemaker over haar oorlogstijd als buitenkamper in Batavia. De elfjarige Mylan Simon, kleinzoon van verzetsstrijder Bert Simon, draagt een gedicht voor. Ook burgemeester Bas Eenhoorn is één van de sprekers. Om acht uur zijn er twee minuten stilte.

De uitzending is dinsdag 14 augustus, en begint iets na 19:00. Kijken doet u via Ziggo 42, KPN -1, de stream en Facebook.