Kinderworkshop ‘Ruimtevaart in het museum’ in Van der Togt

AMSTELVEEN – In Museum Jan van der Togt is op zondag 16 september van 11.00 – 13.00 uur de gratis workshop ‘Ruimtevaart in het museum’ voor kinderen van 6 – 12 jaar. De aanleiding voor deze workshop is de tentoonstelling van Frans en Marja de Boer Lichtveld die nu in het museum te zien is.

Frans en Marja de Boer Lichtveld vormden 45 jaar lang een kunstenaarsduo. In de jaren ’60 waren de kunstenaars gefascineerd door de ontwikkelingen in de ruimtevaart: de eerste mens op de maan. Zo maakte Frans ruimtevaartuigen en space-objects. Voorbeelden van deze futuristische kunstwerken zijn op de tentoonstelling te zien.

Doe jij mee om een maanlandschap in te richten met je eigen ruimte-objecten? Het museum zorgt voor de benodigde materialen. Eerst vertelt Marja de Boer Lichtveld kort over het werk van haar en Frans. Daarna ga je zelf aan de slag!

Vooraf aanmelden – onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer – is noodzakelijk: [email protected] of (020) 641 57 54. Er zijn 25 plaatsen.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54, www.jvdtogt.nl