Meer jonge vrouwen dan mannen in Amstelveen

AMSTELVEEN – Komkommernieuws, maar wel erg leuk. Als jonge man tussen de 20 en 25 jaar met een voorkeur voor het vrouwelijke geslacht zit je namelijk gebakken in Amstelveen. Onze woonplaats behoort namelijk tot de dertig Nederlandse gemeenten (7,8 procent) waar vrouwen in de meerderheid zijn in deze leeftijdsgroep. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.

In Amstelveen wonen 2.616 mannen tussen de 20 en 25 jaar, tegenover 3.002 vrouwen. Grote oorzaak is de studentenwijk Uilenstede. Uit de cijfers blijkt dat de ‘vrouwenoverschotten’ vooral te vinden zijn in studentensteden of buurgemeenten.

Ben je als vrouw op zoek naar een gemeente met een overschot aan mannen? Dan kan je het beste naar Terschelling. Daar wonen 345 mannen ten opzichte van 138 vrouwen in de leeftijdsgroep van 20 tot en met 25 jaar.