Particuliere kliniek Amstelveen op vingers getikt door inspectie

AMSTELVEEN – De particuliere Amstelveense kliniek Annatommie mc, gevestigd aan de Burgemeester Haspelslaan, heeft een zogenoemde aanwijzing gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De Inspectie constateerde bij diverse bezoeken een groot aantal tekortkomingen. Na eerdere signalen van de Inspectie verbeterde Annatommie mc een aantal zaken, maar uit de aanwijzing blijkt dat dit nog niet genoeg is.

Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke handhavingsmaatregel. In deze aanwijzing geeft de inspectie namens de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan welke maatregelen de zorgaanbieder moet nemen om de zorg te verbeteren. Voldoet de instelling of de solistisch werkende zorgverlener niet aan een aanwijzing, dan kan de inspectie dit alsnog afdwingen met een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom.

Annatommie heeft een reactie geplaatst op de eigen website naar aanleiding van de bezoeken van de IGJ. ” De inspectie heeft Annatommie mc op één van deze bezoeken gewezen op het feit dat wij de regelgeving, die de afgelopen jaren is uitgebreid en verscherpt, onvoldoende hebben ingebed in onze dagelijkse dienstverlening. Op basis van de opmerkingen van de IGJ zijn er verbeterprogramma’s opgesteld om de gewenste verbeteringen te realiseren. Kwaliteit van de zorg heeft de hoogste prioriteit bij Annatommie mc en wij doen er alles aan deze op alle fronten te waarborgen.”

De kliniek zegt trots te zijn op de organisatie en is ervan overtuigd dat zij dagelijks kwalitatief goed zorg bieden. ” Onze medisch specialisten en medewerkers zijn goed opgeleid, hebben jarenlang ervaring en zijn zeer gemotiveerde en kundige professionals. Wij realiseren ons terdege dat bij optimale zorg ook het implementeren en borgen van de laatste regelgeving behoort.”

Annatommie stelt dat de verbeteringen binnen de gestelde termijn van drie maanden worden doorgevoerd.