PvdD Amstelveen start petitie tegen consumentenvuurwerk

AMSTELVEEN – De werkgroep Partij voor de Dieren is een online petitie gestart tegen het afsteken van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen. Een lichtshow op het Stadsplein zou het alternatief moeten zijn. Vuurwerk past niet bij een groene gemeente is zijn de leden van de werkgroep van mening.

,,Wat de Werkgroep Partij voor de Dieren Amstelveen betreft gaat het zijn van een ‘groene stad’ verder dan wat het oog ziet. Onze definitie van een ‘groene stad’ is een stad die rekening houdt met alle aspecten van ‘groen’ zijn. Een stad die zich actief inzet tegen consumentenvuurwerk ter voorkoming van fijnstof in de lucht, zware metalen in bodem en water en schrikreacties bij huisdieren en wilde dieren,” aldus de initiatiefnemers van de petitie.