Ride for the Roses in aantocht

 De 21ste editie van de Ride for the Roses voert op zondag 9 september onder meer door het Amsterdamse Bos. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen; samen met zo’n 10.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd strijden tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Dit bijzondere wielerevenement heeft een pelotonstocht van 100 kilometer en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer. Iedereen is welkom langs de route en op het start-/finishterrein om de deelnemers te steunen. De toertocht van 80 kilometer loopt gedeeltelijk door het Amsterdamse Bos.
Dit jaar gaat de opbrengst van de Ride naar onderzoek naar hersenkanker. 

Onder de naam Mane Novum (een nieuwe morgen voor iedereen) maakt goudsmid Miriam Klaassen speciaal voor de Ride for the Roses de unieke collectie sieraden in zilver en goud. De collectie bestaat uit diverse sieraden voor mannen en vrouwen, zoals hangers, ringen, armbanden en oorbellen. Een deel van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. ‘Voor mij is het doel van deze Ride for the Roses extra bijzonder’, vertelt goudsmid Miriam Klaassen. ‘Mijn vader en mijn oom zijn allebei overleden aan hersenkanker. Beiden zijn veel te jong gestorven. Dat is voor mij de reden om op deze manier een steentje bij te dragen om deze ziekte de wereld uit te helpen.’

Miriam Klaassen is op 9 september met een stand aanwezig bij de start- en finishlocatie van de Ride for the Roses 2018 in Expo Haarlemmermeer (Vijfhuizen).

Meer informatie over de Ride for the Roses en de sieraden: www.ridefortheroses.nl.

Foto Hennie Kuiper met Miriam Klaassen: AMK