RTVA-stagiair genomineerd voor ‘digitale Televisierring’

AMSTELVEEN – De Amstelveense Mandy is met het programma Utopia genomineerd voor de Digital Impact Award. Mandy liep geruime tijd stage bij RTVA en is nu een van de kanshebbers op deze nieuwe prijs die wordt uitgereikt bij het Gouden Televisier Ring Gala 2018.

Utopia is een reality programma dat 24/7 online te volgen is via de app en social media en elke werkdag te zien is om 19:30 uur op SBS 6. ,,Zelf werk ik als web-/onlineredacteur bij Utopia. Ik ben samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor alles wat er online te vinden is over het programma. Denk daarbij aan de Utopia app waar mensen 24/7 kunnen meeleven met de inwoners, maar ook aan de website en de verschillende social media kanalen van Utopia.”

Mandy kan haar kennis die ze heeft opgedaan bij RTVA nu goed gebruiken. ,,Het werk dat ik doe is heel divers, zo wordt er verwacht dat een web-/onlineredacteur overweg kan met een camera, kan photoshoppen, artikelen kan schrijven, video’s kan monteren, maar ook interviews kan afnemen. Online ben je eigenlijk van alle markten thuis.”

Voor Mandy was het natuurlijk heel bijzonder om te horen dat Utopia genomineerd is in een categorie dat zich richt op de online kant van een programma. ,,Online is niet meer weg te denken uit een mensenleven en daarom heel belangrijk voor de ondersteuning van een programma. Ook bij Utopia is online van groot belang omdat wij 24/7 online te volgen zijn,” aldus Mandy.

Wij hopen natuurlijk dat Mandy de nieuwe prijs, zeg maar de digitale Televisierring, binnensleept. Help Mandy daarom een handje en stem HIER op Utopia voor de Digital Impact Award.

Foto: Talpa