Saskia Laroo brengt jazz naar ANNA

AMSTELVEEN - ANNA zorgt op donderdag 6 september voor nog meer jazz in Amstelveen met een optreden van Saskia Laroo. Al jaren behoort zij tot een van de meest gerenommeerde jazzartiesten; ze produceerde acht albums vol funk, jazz en reggae. Ze toerde met verschillende formaties, waaronder de Saskia Laroo Band, de hele wereld over.

Saskia Laroo maakt graag Miles on Trumpet en verbindt publiek en muziek van alle leeftijden en culturen. Met een mix van jazz, funk, hip-hop, blues en soul, speelt de formatie op gerenommeerde en obscure festivals en clubs van groot tot klein. De afgelopen jaren traden ze bijvoorbeeld op in Vietnam, Zuid-Korea, India, China, Amerika, Brazilië, Canada, Rusland, Zimbabwe en diverse Europese landen.

Saskia Laroo speelde onder meer samen met Rosa King, Hans Dulfer, Candy Dulfer, Wynton Marsalis, Toots Thielemans, Roy Hargrove en Teddy Edwards. In 1982 maakte ze haar eerste plaatopnamen, en in 1994 richtte ze haar eigen platenlabel op. Haar eerste cd-album “It’s Like Jazz”(1994) kwam uit in meer dan vijftien landen en bracht haar internationale carrière op gang.

‘We zien erg uit naar het optreden van Saskia,’ zegt Paul Ankersmit, verantwoordelijk voor de muziekprogrammering bij ANNA. ‘Het leek ons leuk om in te haken op het jaarlijkse jazz-evenement van Amstelveen, en met een optreden van Saskia Laroo op de donderdag voorafgaand is dit gelukt. Hoe mooi is het, dat het publiek nu naar haar kan luisteren als opwarmertje voor Jazz in het dorp 2018.’

Donderdag 6 september, aanvang 20.30 uur. Gratis toegang.
ANNA, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen. 020-8890731. www.anna-amstelveen.nl