Spoor van brandstichtingen in Aalsmeer

AALSMEER – Op diverse plekken vanavond zijn in Aalsmeer brandjes ontstaan. De politie houdt er sterk rekening mee dat deze branden zijn aangestoken en verband houden met elkaar.

De eerste melding kwam omstreeks 22.00 uur bij de brandweer binnen. Dat was een containerbrand op de Japanlaan bij de Legmeerdijk. Even later, omstreeks 22.30 uur, kwam er verderop op de Legmeerdijk een melding binnen van brand in een scooter.

Overgeslagen naar woning
Rond middernacht kwam er een nieuwe melding binnen van brand in een woning op de Pontweg. Daar was brand onstaan in een container, welke oversloeg naar de woning. In de woning verbleven drie mensen. Deze moesten met een ladderwagen van de brandweer in veiligheid worden gebracht. De drie bewoners kwamen met de schrik vrij, ze zijn nog wel nagekeken door ambulancepersoneel.

Terwijl de brandweer nog de brand op de Pontweg aan het blussen was, kwam een nieuwe melding alweer binnen. Bij supermarkt Hoogvliet aan de Aalsmeerderweg zou brand zijn in een container. Ook deze brand is door de brandweer van Aalsmeer geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Foto’s: VTF – Vivian Tusveld