Studenten niet blij met gebruik stormram brandweer

AMSTELVEEN – De bewoners van een Uilenstedeflat zijn niet blij met het optreden van de brandweer na een vermeende brand in de nacht van maandag op dinsdag. Het gebruik van stormrammen wordt niet bepaald gewaardeerd.

,,Ik las in uw bericht dat ‘een en ander nogal meeviel’,” zegt een bewoners tegen RTVA. ,,Mijn verbazing was dan ook groot toen ik van een van de bewoners hoorde dat bij hem en zijn buren met stormrammen de deur is ingetrapt. Terwijl de bron van de brandlucht -waar de hele afdeling al van wakker was geworden middels het brandalarm- aan de ándere kant van de gang was èn de bewoner van één van de ingetrapte deuren had aangeboden de deur van het slot te halen. Maar dat mocht niet, was niet nodig…”

Bij het vertrek van de brandweer meldde de brandweer dat de bewoners ‘maar iemand moesten regelen om de deur te repareren.’ ,,Daar zijn ze dus de halve nacht en hele dag mee beziggeweest. En het is nog niet opgelost. Dus in ieder geval één van de bewoners was genoodzaakt zich gisteren en vandaag af te melden op zijn werk om voor de deur te blijven liggen.”

Een woordvoerder van de brandweer meldt dat gebruik van de stormram bij urgentie inderdaad niet uitgesloten is. Zeker als de brandhaard nog niet duidelijk is. ,,Het ging om een vermeende brand op de tiende verdieping, midden in nacht, in een druk bewoond gebouw. Dan kan geen enkel risico worden genomen.”