Vijfhonderd nieuwe tijdelijke inwoners voor Amstelveen

AMSTELVEEN РDeze week bracht burgemeester Bas Eenhoorn een bezoek aan de VU Campus. Buitenlandse studenten die aan de VU gaan studeren konden daar alle noodzakelijke zaken in ̩̩n keer regelen. De gemeente Amstelveen organiseert deze inschrijving, twee keer per jaar, samen met DUWO (Studentenhuisvesting), Amsterdam en de VU. De gemeente Amstelveen schrijft deze dagen ongeveer 500 studenten in die op Uilenstede gaan wonen.

Burgemeester Bas Eenhoorn: ,,Er is hier duidelijk sprake van een win-win situatie. De studenten kunnen in één keer hun zaken regelen. Daarnaast weten wij zeker dat de studenten ook daadwerkelijk worden geregistreerd als inwoner. Ik hoorde van studenten dat ze over deze werkwijze en het welkom erg enthousiast zijn.”

Uilenstede is het grootste studentencomplex in Noord-Europa. De studenten worden van Schiphol gehaald en naar de campus gebracht. Bepakt en bezakt druppelen ze binnen. Bij hun aankomst krijgen ze al snel de sleutel van hun kamer. Studenten kunnen namelijk in hun eigen land al online een woning uitzoeken en het huurcontract regelen en tekenen. Op de inschrijfdagen gaan ze naar de stand van de gemeente waar ze door een medewerker van de afdeling Publiekszaken worden ingeschreven in de Basis Registratie Personen (BRP) en de nodige informatie over Amstelveen ontvangen. Op deze dagen staan er ook stands van de bank om een rekening te kunnen openen en een stand om bijvoorbeeld een fiets te huren of om je in te schrijven bij een studentenvereniging.