Voorstanders complete overkapping A9 naar Raad van State

AMSTELVEEN – De voorstanders van een complete overkapping van de A9 bij Amstelveen roepen Amstelveners op om donderdag 6 september aanwezig te zijn bij de zitting van de Raad van State in Den Haag. Hier willen zij dan alsnog benadrukken dat er een kardinale fout wordt gemaakt om de verbrede A9 maar deels te overkappen.

Actievoerder Roy van Buren, vraagt zich samen met veel andere omwonenden van de A9 al geruime tijd af waarom in Amsterdam-Zuidoost wel volledige ondertunneling mogelijk is en in Amstelveen niet. Van Buren heeft met lede ogen aangezien dat tien jaar geleden het college nog koos voor een volledige overkapping en dat nu wegens geldgebrek voor een ‘halfbakken’ oplossing wordt gekozen.

Daarom gaat een groep Amstelveners op 6 september in Den Haag een laatste poging doen om de Raad van State te bewegen het plan van tafel te vegen. Iedereen wordt opgeroepen met aanwezigheid op de publieke tribune, 6 september 10 uur, bij de Raad van State in de Haag de argumenten kracht bij te zetten.