VVN: breng kinderen in eerste week niet met auto naar school

AMSTELVEEN – Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om de eerste week van het nieuwe schooljaar hun kinderen niet met de auto naar school te brengen, maar juist te voet of met de fiets. Op deze manier kunnen de jonge scholieren wennen aan de nieuwe route en aan de nieuwe situatie.

In de weken direct na het starten van de scholen is het belangrijk om alert te blijven bij het passeren van scholieren op de fiets en bij oversteeksituaties. In deze weken is het voor iedereen namelijk weer even wennen aan de drukte in het verkeer. Tijdens de zomer rijden er bijna de helft minder auto’s op de weg, wat na de vakantie weer oploopt naar de 8 miljoen auto’s. Deze drukte zorgt vooral in september helaas voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder de 12-jarige fietsers.

“Ik roep daarom alle ouders op om de route naar school voorafgaand en bij de start van het nieuwe schooljaar samen met hun kinderen naar school te fietsen of te lopen. Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden geoefend zodat we de kans op ongevallen verkleinen”, aldus VVN-directeur a.i. Alphons Knuppel.