Wethouder Gordon moet zich op Twitter verdedigen voor vliegreis

AMSTELVEEN – Duurzaamheid-wethouder Floortje Gordon (D66) heeft zich op Twitter verdedigd tegenover het anonieme account @Schipholwatch dat haar op de vingers tikte over een vliegreis naar IJsland.

Gordon was niet onder indruk: ” Aanrader! IJsland is een heel duurzaam land!  Daarnaast wordt Amstelveen níet duurzamer als ik m’n gezin zomervakantie ontzeg, maar wél door goed beleid ten aanzien van energiebesparing en duurzame energie in onze woningen, elektrisch vervoer en klimaatadaptatie. Dáárvoor zet ik me in!”

Schipholwatch reageert door te zeggen dat Gordon Amstelveen niet duurzamer maakt door haar familie de vakantie te ontzeggen maar wél door niet te vliegen. ” Als portefeuillehouder voer ik met passie collegebeleid uit. Ik geloof dat inspireren/stimuleren/verbinden én economisch rendement meer oplevert qua duurzaamheid dan uw opgeheven vinger en distantieer me van uw constateringen. DM me svp als u een keer van gedachten wilt wisselen,” dient ze klager van repliek waarbij ze het account nog hartelijk uitnodigt om er eventueel verder van gedachte over te wisselen via privéberichten.

Een andere twitteraar constateert dat Gordon haar IJslandreis combineert met familiebezoek in de Verenigde Staten. En volgens die twitteraar kan je met Amerikaanse familie net zo gemakkelijk skypen, facetimen en whatsappen. Ook hier is de wethouder duidelijk: “Ik ben zó gelukkig en bevoorrecht dat mijn kinderen enkele weken per jaar kunnen knuffelen en spelen met hun opa, oma, neefjes en nichtjes. Ze krijgen én geven zoveel liefde en ontwikkelen een veel hechtere band. Daar kan écht geen beeldscherm tegenop. Spijtig u dat wel denkt.”

Foto: @floortjeGordon