Wethouder Raat doet aangifte van bedreiging en belediging

AMSTELVEEN – Wethouder Herbert Raat heeft aangifte gedaan van bedreiging en belediging.

De wethouder doet de aangifte, mede namens een ambtenaar, tegen een vrouw waarmee de gemeente verwikkeld is in een zaak over het verlenen van een Urgentieverklaring. De vrouw beweert dat de gemeente bij monde van een ambtenaar had beloofd haar uit de brand zou helpen “met een fatsoenlijk huis” door het afgeven van een urgentieverklaring voor haar zoontje en haarzelf.

De gemeente komt na onderzoek tot de conclusie dat het gezin niet in aanmerking komt voor de gewilde urgentieverklaring. De vrouw stak haar woede vervolgens niet onder stoelen of banken en omschreef wethouder Raat op zijn eigen website “een schoft met een stropdas.” Over de behandelend ambtenaar schreef ze: ” dat hij naakte vrouwen op zijn facebookpagina plaatst.” Dit bracht de vrouw in verband met “pedofiele neigingen” van een andere (voormalig) gemeentebestuurder.

Eerder liet de vrouw via sociale media haar ongenoegen blijken over vluchtelingen die binnen een half jaar een huis en werk kregen. Aan het adres van Herbert Raat schreef ze: “Toe maar, het kan dus wel meneer Herbert Raat. Er komt nog veel meer. Blijf ons volgen. We bewaren het best voor het laatst.” Als reactie heeft het college van Amstelveen haar schriftelijk gevraagd te stoppen met dreigen en de door haar geplaatste foto’s van ambtenaren op sociale media te verwijderen. Burgemeester Bas Eenhoorn liet tevens weten anders genoodzaakt te zijn juridische stappen te ondernemen.

Ondanks het verzoek van burgemeester Eenhoorn is het bedreigen en schelden niet gestopt. Wethouder Raat hierover: “We trekken hier een streep in het zand. Dit accepteren we niet. Iedereen mag alles zeggen over ons beleid, maar als mensen ons bedreigen, beledigen en schermen met eerwraak doen we consequent aangifte.”

De raadsbrief over deze kwestie vindt u hier.