160 bomen maken plaats voor verleggen Beneluxbaan

AMSTELVEEN – Om ruimte te maken voor het tijdelijk verleggen van de Beneluxbaan en de aanleg van de ongelijkvloerse kruispunten gaat VITAL vanaf 24 september bomen en struikgewas verwijderen bij Kronenburg en Zonnestein. Bij de Sportlaan, waar ook een ongelijkvloerse kruising komt, wordt dit jaar ook nog groen verwijderd. Wanneer precies is nu nog niet bekend.

VITAL start op maandag 24 september met het verwijderen van groen bij de kruispunten Kronenburg en Zonnestein. Langs de Beneluxbaan, Saskia van Uylenburgweg, Rembrandtweg, Zonnestein en Straat van Messina worden circa 160 bomen gekapt en 5.500 m2 struikgewas verwijderd. Het meeste groen dat weggehaald wordt, is vanwege het tijdelijk verleggen van de Beneluxbaan. Welk groen het precies betreft, is te zien op www.amstelveenlijn.nl. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met 28 september.

De werkzaamheden hebben in principe geen invloed op het wegverkeer. Alleen als er sprake is van overhangende takken over de rijbaan, wordt er met behulp van een verkeersregelaar en een snelheidsverlaging naar 30 km/uur gedurende korte tijd enige verkeershinder gecreëerd.

Voor de fietspaden langs de Beneluxbaan gelden al omleidingsroutes door de wijken. Als de bomen gekapt worden in de genoemde zijstraten van de Beneluxbaan worden fiets- en/of voetpaden tijdelijk afgezet. Deze afzetting is altijd aan één kant van de weg, zodat fietsers en voetgangers aan de overkant hun weg kunnen vervolgen.

Kijk voor meer informatie op http://www.amstelveenlijn.nl/. Daarnaast wordt uitgebreide voorlichting gegeven tijdens de informatieavond van donderdag 13 september 18.30 – 21.00 uur in Griffioen (Uilenstede 106).