Activiteiten Wester-Amstel tijdens Monumentendagen

AMSTELVEEN - Tijdens de Monumentendagen op 8 en 9 september is buitenplaats Wester-Amstel geopend voor bezoekers. Er vinden rondleidingen in huis, tuin en park plaats, er is een smartphone-audiotour en een gedichtenroute. Tevens is er een expositie met schilderijen en beelden.

Voor de Monumentendagen hebben een aantal dames van de tuingroep een bijzonder assortiment samengesteld. Uit een aantal ‘geheime’ kruidenmengsels werd een winnaar gekozen als zijnde de meest verfijnd opmerkelijke Wester-Amstelthee van 2018. Deze en andere theeën, zaden, kruidenazijn en chutneys zijn tijdens de dagen te koop.

Wester-Amstel is één van de drie overgebleven buitenplaatsen van de tientallen buitenplaatsen die ooit de Amstel sierden. Het is een goed bewaarde oase van rust tussen stad en platteland. De buitenplaats stamt uit 1662 en bestaat uit een monumentaal huis omgeven door een vrij toegankelijk park met lanen, wandelpaden, theekoepel, prieel, boomgaard en kippenpaleis, en een aantal tuinen, waaronder een stinzentuin. Het huis is in gebruik als kantoor bij het Groengebied Amstelland. Tuin en park zijn rijk aan flora en fauna. Vrijwilligers helpen de tuin en het park te onderhouden en verzorgen exposities, huisconcerten, literaire bijeenkomsten en schilder-activiteiten voor kinderen.

Tijdens de Open Monumentendagen is de buitenplaats geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De tuinen en een deel van het huis zijn rolstoeltoegankelijk.
Meer informatie: westeramstel.com