Alzheimer Café: Als zelfstandig wonen niet meer gaat

 Gespreksleider Job van Amerongen spreekt op donderdag 27 september met Daniëlle van Os, casemanager bij Brentano, over alles wat op je af kan komen als thuis wonen niet meer gaat.

Een naaste laten opnemen is een ingrijpende stap waarmee mantelzorgers vaak zo lang mogelijk wachten. Toch is het goed om u alvast te oriënteren en voor te bereiden op opname. Want u wilt de zorg goed overdragen op het moment dat u die zelf niet meer kan bieden. En het is onvoorspelbaar wanneer dat moment precies komt en het niet meer verantwoord is om thuis te wonen. Bovendien kunt u te maken krijgen met wachtlijsten.
Want wat moet er allemaal geregeld en voorbereid worden? Wie kunt u het beste voor ondersteuning benaderen? Met welke regelgeving en kosten krijgt u te maken? Wat zijn de financiële gevolgen? Welke woonvormen zijn er? Hoe bereidt u uw naaste voor op de verhuizing? En wat verandert er voor u na de opname?

Danielle van Os geeft uitleg en informatie over het proces van zelfstandig wonen naar opname. Er is uiteraard ruim gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte welkom op donderdag 27 september in het woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen. Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.