Amstelveen viert 10 oktober tweede lustrum Dag van de Duurzaamheid

AMSTELVEEN – Een brede coalitie van vrijwilligers, gemeente en ondernemers viert aanstaande woensdag 10 oktober de tiende verjaardag van de landelijke ‘Dag van de Duurzaamheid’.

De dag begint met het Energie ontbijt, waarna van 12.00 tot 17.00 uur op en rond het Stadsplein een duurzame markt plaatsvindt die onder andere bestaat uit diverse workshops en een aantal leveranciers van duurzame producten en diensten. Adviseurs van de gemeente zijn aanwezig om te informeren over de nieuwe regeling ‘groepsaankopen zonnepanelen’, het duurzaamheidsfonds en subsidie voor groene daken. Tevens kunnen bezoekers een testrit maken met een elektrische auto of fiets of een kijkje nemen in een energiezuinig huis.

Inwoners, ondernemers en organisaties: iedereen kan bijdragen aan deze dag. Dus heeft u een idee, meldt dit dan aan op www.dagvandeduurzaamheid.nl waar alle voorbeelden worden vermeld. Hier vindt u tevens het volledige programma van de dag.

De dag wordt om 17.00 uur feestelijk afgesloten met een speciale editie van de talkshow BV Amstelveen over Duurzaamheid. Hoofdredacteur Joop Siemers: “We hebben een line-up van inspirerende sprekers en lokale duurzaamheidshelden en natuurlijk zal Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon er haar visie geven op de duurzame ambities van de stad.