Amstelveense wielrenner Leijnse gaat voor goud in Innsbruck

AMSTELVEEN - De talentvolle zeventienjarige wielrenner Enzo Leijnse uit Amstelveen staat deze week met de Nederlandse selectie aan de start van het WK Wielrennen in Innsbruck. De Junior doet zowel mee aan de individuele tijdrit (dinsdag 25 september), als aan de wegwedstrijd (donderdag 27 september).

Leijnse heeft zich dit seizoen al meerdere keren goed laten zien en met zeges in drie internationale etappewedstrijden is hij zonder meer de sterkste Junior van Nederland. Afgelopen week liet hij dat nog zien in de Klimomloop van Ulestraten waar hij net achter een Noorse tegenstanders naast de winst greep (2e).

Door de deelname van Leijnse aan het WK moet zijn club hem wel missen in het Nederlands kampioenschap Ploegentijdrit dat op 29 september in Dronten plaatsvindt. De WTC De Amstel doet daar mee met vier ploegen en vooral de Damesploeg (met motor Riejanne Markus) en de Jeugdploeg lijkt zeker top-10 te kunnen scoren.

Update: bij de tijdrit is Enzo achttiende geworden. Donderdag volgt nog de wegwedstrijd.