Amsterdam Klezmer Band treedt op in Alleman

 Na zeven jaar afwezigheid is Stichting Mokum Folk weer terug in Amstelveen met een serie concerten. De aftrap wordt op zondagmiddag 21 oktober gegeven door de Amsterdam Klezmer Band in wijkcentrum Alleman.

De Amsterdam Klezmer Band is een in 1996 door de altsaxofonist Job Chajes opgerichte band die klezmer (Oost-Europese Joodse muziek) speelt die mede geïnspireerd is op muziek van de Balkan. De band heeft een indrukwekkende staat van dienst, met optredens op onder andere festivals als Oerol, North Sea Jazz en Lowlands. De band laat ook internationaal flink van zich horen en heeft tot dusver in maar liefst 34 verschillende landen concerten gegeven. Van Brazilië en Mexico tot Zuid-Korea.

Het grootste deel van het repertoire is door de bandleden zelf geschreven. Invloeden van zigeunermuziek en jazz maken dat hun muziek niet eenvoudig in een hokje is te plaatsen. Maar vast staat dat de swingende muziek van de Amsterdam Klezmer Band een regelrechte sensatie is die niemand onberoerd laat.

Bezetting: Job Chajes – altsaxofoon en raps, Janfie van Strien – klarinet en backing vocals, Gijs Levelt – trompet, Joop van der Linden – trombone, percussion, Theo Van Tol – accordeon, Jasper de Beer – contrabas en backing vocals en Alec Kopyt – percussie en zang

Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Aanvang: 15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Entree: 10,- euro, donateurs Mokum Folk 7,50 euro. Info: www.mokumfolk.nl.

Foto: Fred van Diem