UPDATE: Beeld Turftrapster Oude Dorp van voetstuk gereden

AMSTELVEEN – Onbekenden zijn in de nacht van 25 op 26 september tegen het beeld van de Turfstrapster in het Oude Dorp gereden. Dat meldt onze collegesite Amstelveenweb.com. Het beeld van Pieter de Monchy heeft jaren voor de Rabobank in het Oude Dorp gestaan en is in 2003 verplaatst naar de Dorpsstraat.

Op het plein voor de Dorpskerk is het verboden om te parkeren. Deze regel wordt overigens niet door iedereen nageleefd.

UPDATE: Wethouder Raat is vanmiddag poolshoogte gaan nemen en heeft diverse omwonenden gesproken. Er is al een vermoeden wie het beeld omver heeft gereden, maar dat wordt verder nog precies uitgezocht voordat er beschuldigingen gaan komen. Raat: “Het beeld gaat in ieder geval nu naar gemeentewerf en we gaan kijken of er snel een andere sokkel kan komen. Deze had z’n tijd ook wel een beetje gehad, is nu ook gebleken. We hopen in ieder geval dat de Turftrapster zo snel mogelijk weer op haar oude plek kan staan. Ik heb het beeld bekeken en gelukkig is ze nog geheel intact.”

Foto: Vivian Tusveld