Begraafplaats Bovenkerk deels toegankelijk

AMSTELVEEN – Sinds de brand van afgelopen zaterdag in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk is de naastgelegen begraafplaats afgesloten geweest. Vanmiddag, bijna een week later, was de begraafplaats gedeeltelijk toegankelijk.

De kerk is op diverse plaatsen in de steigers gezet. Enkele verbrande dakbalken bewegen door de wind en af en toe is nog te horen dat er nog iets naar beneden valt. De glas-in-lood-ramen aan de kant van de begraafplaats zijn verwijderd en er is hout voor in de plaats gekomen. Ook grote ronde glas-in-lood-raam aan de kant van de begraafplaats is verwijderd. Deze zou nog wel behouden gebleven zijn.

Een deel van de begraafplaats is nog afgesloten voor de veiligheid. Het is echter nog de onbekend of de begraafplaats toegankelijk blijft, ook vanwege de verwachte storm van komend weekend. Het doel is dat de begraafplaats in de loop van komende week weer geheel toegankelijk is.

Update 22 september: Er is vrijdagmiddag nog extra stutwerk verricht. Uit veiligheidsoverwegingen gaan de hekken van de begraafplaats komende dagen toch nog weer dicht. Volgens pastoor Eugéne Jongerden wordt er hard aan gewerkt dat de begraafplaats zo snel mogelijk weer toegankelijk is, met als doel in de loop van de komende week.

Foto: VTF – Vivian Tusveld