Bijeenkomst voor naasten jonge mensen met dementie: hoe om te gaan met gedrags­verandering

 Als je partner of ouder op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgt ben je daar niet op voorbereid. Het gedrag en ook het karakter van iemand met dementie kan volledig veranderen. Hoe kan je daar mee omgaan en wat kan je verwachten? Hanneke ten Brinke (mantelzorgconsulent bij Mantelzorg & Meer) zal in gesprek gaan over hoe om te gaan met het veranderende gedrag door de dementie.

Hanneke geeft uitleg over de problemen die ontstaan door het haperende geheugen. En het belangrijkste: hoe je ondanks alles toch zo goed mogelijk contact met elkaar houdt.
Deze bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een profes­sional zal voor hen een alter­natief pro­gram­ma aan­bieden in een andere ruimte.

De bijeenkomst is in ontmoetingscentrum ‘De Meent’, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Aanvang 18.00 uur (inloop vanaf 17.45) tot ongeveer 19.15 uur. Daarna krijgt u een gezamenlijke maaltijd in het café van De Meent aangeboden door Alzheimer Nederland.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma,  dementiejong@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

Foto: Julianne Moore in de film ‘Still Alice’ over een vrouw van vijftig die Alzheimer als diagnose krijgt.