Bizar: twitteraar voorspelde brand in ‘een Urbanus’

AMSTELVEEN – Twitteraar Adrie Streefland blijkt in mei een reeks uiterst bizarre tweets de wereld te hebben ingeslingerd. Op basis van de branden in de Clemenskerk op Ameland en de Corneliuskerk te Limmen voorspelde hij dat een derde brand wel eens kon plaatsvinden in één van de vier Urbanuskerken in de regio Amstelland.  Zaterdag kreeg hij gelijk.

De kerken op Ameland en in Limmen dragen een pausnaam. ,,Eerst Nes-Ameland; dan zuidelijker Limmen-Noord-Holland; trek de lijn verder, zoek een kerk met Pausnaam: 4 Urbanus-kerken in Amstelland: Duivendrecht, Ouderkerk a/d Amstel; Bovenkerk; Nes a/d Amstel,” schreef Streefland 10 mei op Twitter.

Tegenover het Nederlands Dagblad liet Streefland maandagavond weten de brand inderdaad ‘verondersteld’ te hebben. Hij benadrukte daarbij niets met de brand te maken te hebben: ,,Ik ben zaterdag niet bij de kerk geweest en heb ook geen handlanger gestuurd.”

Streefland blinkt overigens niet uit in subtiliteit op Twitter. In augustus stelde hij naar aanleiding van de Gaypride nog dat Gay-tolerantie een prijs heeft en bracht het neerhalen van vlucht MH-17 daarmee in verband.