Bovenkerk in rouw maar vol goede moed over toekomst Urbanuskerk

AMSTELVEEN – De brand, die afgelopen zaterdag uitbrak in de St. Urbanuskerk, staat nog steeds op het netvlies van Amstelveen gebrand. Vooral in Bovenkerk zijn de omwonenden in schok, het rouwen is begonnen. Maar ook wordt er nu al hard gewerkt aan de wederopbouw. Want dat dat gaat gebeuren, staat vast.

De pastoor van de kerk heeft er geen woorden voor. ” Ik was aan het eten bij een restaurant hier om de hoek, toen ik opeens op mijn schouder werd getikt. De kerk stond in brand, zei de beste meneer. Ik kon het niet geloven, totdat ik in de auto stapte en de vlammen zag. Ongelofelijk.”

De kerk is zoals bekend onlangs gerenoveerd. De architect van toen reageert vol ongeloof. ” Een ramp, dit is echt mijn kindje. Ik weet nog heel goed toen het af was, nu voelt het alsof we weer terug bij af zijn. Ik ben zelf nu met pensioen, maar ik ben toch maar even gekomen om te kijken of ik kan helpen met een plan. Voor vrijdag moet de kerk in de steigers, ze verwachten namelijk veel wind.”