Brandweerkazerne Ouderkerk dicht door personeelstekort

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – De brandweerkazerne van Ouderkerk aan de Amstel sluit zijn deuren door een aanhoudend personeelstekort. Dat laat de Brandweer Amsterdam-Amstelland vanavond weten in een persbericht.

,,De afgelopen jaren zijn er diverse wervingsacties geweest om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Die nieuwe vrijwilligers kwamen er ook, maar mede door de uitstroom van personeel bleef het tekort bestaan.” Valt te lezen in het persbericht. ,,Er zijn jonge vrijwilligers opgeleid, maar omdat het moeilijk is een betaalbare zelfstandige woonruimte te vinden in Ouderkerk, bleven zij niet behouden voor de Ouderkerkse kazerne. Uiteindelijk zagen de vrijwilligers zich genoodzaakt tot het besluit om te stoppen met hun activiteiten en de gemeente te adviseren de bouwplannen te staken.”

De brandweerkazerne in Ouderkerk aan de Amstel hield onlangs nog een speciale ‘open oefenavond’ om nieuw personeel te werven. ,,Het is bijzonder jammer dat kazerne Ouderkerk buiten dienst is gegaan”, laat brandweercommandant Leen Schaap weten. ,,De inzet van de vrijwilligers is altijd geweldig geweest. Ik hoop dan ook van harte dat we de kennis, kunde en betrokkenheid van een aantal van deze vrijwilligers kunnen behouden voor Brandweer Amsterdam-Amstelland.”

De plannen voor nieuwbouw van de brandweerkazerne zijn per direct stopgezet. De brandweertaken in Ouderkerk aan de Amstel worden overgenomen door de brandweerkazerne van Amstelveen en een brandweerkazerne in Amsterdam Zuidoost. Door de snelle rijtijden van deze kazerne’s maakt dat nagenoeg geen verschil in de opkomsttijden.