Gemeente Amstelveen snel met het beantwoorden van mailtjes

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen is snel als het gaat om het beantwoorden van mailtjes. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Bereikbaarheid Gemeenten’.

Amstelveen behoort tot de 60 procent die vragen van burgers netjes binnen twee werkdagen beantwoordt. Dat is overeenkomstig ‘de e-mailgedragslijn voor overheden’.

Amstelveners kunnen hun vragen op verschillende manieren stellen: telefonisch, via een contactformulier, per mail en ook via Twitter. Wethouder Herbert Raat (Dienstverlening) is in ieder geval blij met de uitkomst. “Amstelveners die een vraag hebben voor de gemeente moeten kunnen rekenen op een tijdig antwoord. Onze afdeling publiekszaken doet er dan ook alles aan om hiervoor te zorgen. Mijn complimenten aan onze medewerkers.”

Overigens is er nog wel werk aan de winkel voor de ambtenaren. In het onderzoek werd ook een mailtje gestuurd onder de naam Eef van de Velden. Er zijn zowel mannen als vrouwen die Eef als voornaam hebben. 150 gemeenten (39 procent) gebruikten een niet sekse-neutrale aanhef maar doet een gokje of Eef een man of een vrouw is, waaronder Amstelveen.

Foto: Pixabay