Kinderen minimagezinnen volgen RobotWise workshop

AMSTELVEEN – In de laatste twee weken van de zomervakantie hebben in totaal 36 Amstelveense kinderen uit minimagezinnen kosteloos meegedaan aan de workshop RobotWise. RobotWise is een Amstelveense Start Up op het gebied van educatie & technologie. Tijdens de lesdag leerden kinderen programmeren en maakten ze kennis met de technologie van nu en de toekomst. De vraag was zelfs zo groot dat er een wachtlijst is.

De kinderen konden zich aanmelden via de Amstelveenpas. De Amstelveenpas is een kortingspas voor allerlei culturele en sociale activiteiten in Aalsmeer en Amstelveen. Wethouder Werk en Inkomen & Welzijn Marijn van Ballegooijen: “De gemeente Amstelveen heeft besloten om de in de gemeente wonende minima extra te ondersteunen middels de Amstelveenpas. Het is goed dat kinderen uit minimagezinnen zo toch mee kunnen doen. Ook voor de andere gezinsleden zijn er kortingen.”

RobotWise organiseert in Amstelveen iedere schoolvakantie vakantiekampen in de vorm van Robot Playgrounds. Zij zijn de 1e “Robot Playground” in Nederland waar kinderen komen spelen en op ontdekking gaan met het grootste assortiment aan robots & programmeeractiviteiten en met de modernste technologieën. Het doel is kinderen op een leuke, speelse en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de technologie van nu en de toekomst.