Laatste expositie op Wester-Amstel

AMSTELVEEN – Hans Butzelaar en Willeke Dokter exposeren op 5, 6 en 7 oktober op buitenplaats Wester-Amstel. Dit is de laatste zomerexpositie op de buitenplaats.

De onderwerpen waaruit schilder Hans Butzelaar put zijn breed: o.a. hoofden, stillevens en landschappen. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze zijn geschilderd met aandacht voor compositie en structuur en in prachtige kleuren. Hoe krijg ik dat mooie verschoten groen en dat vale blauw, welk warm grijs zou daar het beste bij passen? Dat zijn de vragen die hem bezighouden tijdens zijn werk.

De keramiek van Willeke Dokter is organisch en grillig, soms massief. Hoofdthema’s zijn de boom, in de ruimste zin van het woord, en landschapjes die een eigen wereld laten zien. De zelfgemaakte glazuren versterken haar beelden. Contrasten vindt zij boeiend, in kleur maar ook tussen mat en glans, ruw en zacht.

De expositie is geopend van vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Honden worden niet toegelaten.
Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk-Noord 55, 1183 TE Amstelveen.