Lezing over nieuwe vertaling Hitlers Mein Kampf

AMSTELVEEN – In Mein Kampf geeft Adolf Hitler inzicht in zijn gedachtewereld: een wereldoorlog is onvermijdelijk en Joden moeten worden ‘verwijderd’. Niets minder dan de wereldheerschappij was zijn einddoel. Nu het boek verschenen is in een geheel nieuwe Nederlandse vertaling – “Mijn Strijd” – organiseert boekhandel Venstra op 25 september een lezing over dit invloedrijke boek. De lezing wordt gehouden door Dick Salfischberger die het boek in een historische context zal plaatsen.

Mein Kampf werd in binnen- en buitenland gerecenseerd en gelezen, maar door vrijwel niemand serieus genomen. Ten onrechte, want zelden was een politicus zo openhartig over zijn bedoelingen als Adolf Hitler. Mein Kampf laat zich lezen als een blauwdruk voor het beleid van het nationaalsocialisme na de machtsovername van 1933.

Dick Salfisenstrachberger
Dick Salfischberger studeerde politicologie met als hoofdvakken geschiedenis, economie en filosofie (cum laude afgestudeerd). Na enkele jaren docentschap aan de Universiteit van Amsterdam geeft hij sinds 1996 cursussen bij H0V0 Amsterdam (VU) en werkt hij als docent op het Keizer Karel College in Amstelveen. Dick Salfischberger heeft bijzondere kennis en interesse over het totalitaire denken.

Dinsdag 25 september, aanvang 19:30 uur. Toegang: gratis. Libris Venstra, Stadsplein 102a Amstelveen. Aanmelden graag via: info@venstra.nl