Mantelzorgcafé bespreekt omgaan met rouw

AMSTELLAND – Het Mantelzorgcafé heeft op woensdag 31 oktober als thema ‘Omgaan met rouw.’ Joke Schippers, rouw – en verliesdeskundige, spreekt over rouw en verlies bij het mantelzorgen. 

Mantelzorgen kan dankbaar en uitdagend zijn. Iets doen voor een ander maakt zelfs gelukkig. Tegelijkertijd kan het zorgen voor iemand met wie je een band hebt, ingrijpen in je leven. Overbelasting ligt op de loer. Alles wordt anders, vaak niet beter.

Rouw
Is er sprake is van rouw en verlies bij mantelzorgen? Er is toch niemand overleden?!
Toch wordt er voortdurend verloren. Door degene die verzorgd wordt maar ook door de naaste die zorgt. Hoewel niet altijd (h)erkend, kan dit gezien worden als een rouwproces. Hoe ziet dat er uit en hoe ga je om met dit verlies dat nooit eindigt? Het mantelzorgcafé biedt handvatten en inzicht.

Tijd en locatie
Vanaf 19.30 tot  21.30 uur in de Amsteltuin, Langs de Akker 5 in Amstelveen. Kosten 5 euro p.p. inclusief een drankje.

Aanmelden
Het café is speciaal bedoeld voor mantelzorgers uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Voor meer informatie en aanmelden (graag vóór 25 oktober) kunt u contact opnemen via 020 333 53 53, e-mail info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.