Meer vertrouwen college in koers Cobra Museum

AMSTELVEEN – Burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat (cultuur) zijn positief gestemd na een bezoek dat zij vrijdag brachten aan het Cobra Museum. Interim-directeur Stefan van Raay presenteerde zijn plannen voor een levendig cultuurprogramma, waarin het openstellen van het museum voor Amstelveners een belangrijk uitgangspunt is.

Het gesprek met Van Raay en Hugo Siblesz, bestuursvoorzitter van het Cobra Museum, vormt volgens de twee B&W-leden een goede basis om samen verder te kijken hoe de komende jaren nieuw élan kan worden gegeven aan het museum. ,,Cobra is op weg om een écht Amstelveens museum te worden waar de deuren open staan voor alle Amstelveners”, zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). ,,Compliment aan het bestuur hoe ze de zaak oppakken.”

Het vergroten van de lokale binding is een van de opdrachten die de gemeente Amstelveen het bestuur van het Cobra Museum heeft meegegeven. Van Raay is hier meteen mee aan de slag gegaan door het museum op 10 november letterlijk een nacht open te stellen tijdens ‘Camping Cobra’; een slaapfeestje voor kinderen en hun ouders ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Cobra-beweging. Een dag later op 11 november wordt een open dag georganiseerd en gaan de deuren voor iedereen open.

Van Raay heeft tot en met 2021 een tentoonstellingsprogramma ontworpen. De aandacht wordt verlegd van hedendaagse kunst naar moderne kunst, omdat dit beter bij Amstelveen past. Het accent komt weer te liggen op Cobra en aan Cobra te relateren kunst. Er worden speciaal op Amstelveners gerichte activiteiten georganiseerd, maar door het binnenhalen van bekende namen wil het museumbestuur ook veel mensen van buiten trekken. ,,We zijn enthousiast over wat er nu allemaal gebeurt bij het Cobra en kijken uit naar de plannen die er liggen”, zegt burgemeester Bas Eenhoorn.