Naeckte Brouwers openen nieuwe brouwerij en proeflokaal ANNA

 Op woensdag 3 oktober openen de Naeckte Brouwers officieel hun tweede brouwerij en proeflokaal ANNA. Wat voor de brouwers begon als hobby groeide uit tot een levenswerk. Vanaf 4 oktober is de brouwerij te bezichtigen door het publiek.

Brouwers Michel Lagrand en Ab van der Veen vertellen: “Vanaf het begin richtten wij ons op de lokale markt. Om nog meer bekendheid te krijgen, hadden we een proeflokaal nodig. We zochten een goede plek en van de Annakerk werden we gelijk enthousiast. We vonden een samenwerking met een groep mensen die we nog van het schoolplein kenden en schreven een gezamenlijk plan waarmee we de kerk een maatschappelijke en culturele functie wilden geven. Ons idee werd goedgekeurd en in november 2017 opende het proeflokaal haar deuren. En nu we ook daar gaan brouwen wordt bier drinken echt een beleving.”

ANNA biedt, naast het proeflokaal waar men alle bieren van de Naeckte Brouwers kan drinken, ook een aantrekkelijke programmering met verschillende evenementen op het gebied van film, theater, muziek en kunst. Bier drinken krijgt dan een extra dimensie, zeker als je uitkijkt op de brouwzaal waar de imposante lagertanks bijna tot aan het plafond lijken te reiken.

In oktober worden er verschillende activiteiten op biergebied georganiseerd. Zo wordt op vrijdag 6 oktober de eerste Amstelveense Bokkentocht gehouden: een tocht langs diverse horecagelegenheden die verschillende seizoensgebonden bockbieren op tap hebben. Het bockbier van de Naeckte Brouwers, Naeckte Bock, zal niet ontbreken.