Nieuw thuis gezocht: Iris en Casca

AMSTELVEEN – Hallo, ik ben Iris, een kitten van bijna vijf maanden oud. Mijn Casca (10 jaar) en ik zijn samen op zoek naar een nieuw huisje.

Bij de dierenarts is bij mij een hartruisje geconstateerd. Helaas ben ik hier als kitten niet overheen gegroeid. Op het moment dat ik 16 weken oud was is er een hartecho gemaakt. Hieruit is gebleken dat er een gaatje zit tussen de linker en rechter hartkamer, waardoor de helft van het zuurstofrijke bloed de aorta niet bereikt en terug stroomt naar de longen. Mijn hart moet daardoor harder werken om mijn lichaam van zuurstof te voorzien. De dierenarts zegt dat het nog niet levensbedreigend is, maar vast staat wel dat ik helaas niet zo oud zal worden. De prognose is dat 1.5 tot 3 jaar oud zal worden, maar dat is niet zeker.

Op dit moment is er weinig te merken van mijn hartprobleem. Ik ben vrolijk, aanhankelijk en speel gewoon spelletjes net als andere kittens. Af en toe moet ik even op adem komen wanneer ik iets te fanatiek of te lang gespeeld heb. Ook eet ik iets meer dan gemiddeld om mijn energie op peil te houden.

Mijn verzorgers zoeken een baasje voor mij die in de gaten kan houden wanneer mijn hart het zwaar gaat krijgen. Ik zou graag naar een huisje gaan waar mama Casca mee kan verhuizen. Wij zijn al bijna vijf maanden onafscheidelijk en enorm op elkaar gesteld. Mama Casca is gersterilliseerd.

Samen met mama Casca en mijn twee broertjes heb ik in een gastgezin gewoond. Mijn broertjes hebben al een nieuw huisje, maar wij nog niet. ik hoop snel een huisje te vinden waar mama Casca en ik van het leven kunnen genieten.

Voor meer informatie over Iris en haar medische gegevens kunt u contact opnemen met het dierentehuis Amstelveen. Het dierentehuis kan ook eventueel doorverwijzen naar de dierenarts voor meer gedetailleerde informatie.

Dierentehuis Amstelveen
Kostverlorenweg 12, 1183 TM Amstelveen
Contact: 020-6431440 of info@dierentehuisamstelveen.nl