Nieuwe watervelden Hockeyvereniging Myra officieel geopend

AMSTELVEEN – De Amstelveense wethouder Sport Rob Ellermeijer opende afgelopen zondag samen met Nils Mulder, voorzitter van Hockeyvereniging Myra en Henk Schmidt, voorzitter van Stichting Hockeypark Myra de drie nieuwe watervelden die afgelopen zomer op het complex zijn aangelegd. De officiële opening ging gepaard met allerlei feestelijke activiteiten.

De dag begon met een hockeyclinic waar meer dan 120 jeugdleden én een groep enthousiaste trimhockeyers aan meedeed. De clinics werden gegeven door de spelers van Dames en Heren 1. Na de clinics vond het officiële moment plaats, waarbij wethouder Rob Ellermeijer met het doorknippen van een lint de drie nieuwe watervelden voor geopend verklaarde.

Voorzitter Nils Mulder gaf aan bijzonder trots te zijn op wat Myra als vereniging heeft weten te bereiken. “We hebben dit, zoals het een vereniging betaamt, met elkaar verwezenlijkt. In goede samenwerking met de Gemeente Amstelveen, Stichting Sportbedrijf Amstelveen, Stichting Hockeypark Myra en een groep trouwe vrijwilligers die zich enorm hebben ingezet.” Wethouder Rob Ellermeijer voegde daar aan toe: “Het grote aantal aanwezigen bij deze feestelijke opening geeft duidelijk aan hoe groot de betrokkenheid van de leden van HV Myra is. Myra is duidelijk een vereniging waar naast prestatiehockey, plezier en respect nadrukkelijk hoog in het vaandel staan. De dit jaar behaalde titel ‘Sportvereniging van het jaar 2017’ onderstreept de plek die Myra inneemt in de Amstelveense samenleving en de ruimte die de vereniging biedt aan verschillende doelgroepen.”

Na de opening konden de aanwezigen genieten van hockeyspektakel op het nieuwe veld 1 van Dames 1, Heren 1 en de G1.

Wikipedia over watervelden:

Een waterveld is een mat die onder andere wordt gebruikt voor hockey. Het is gemaakt van zeer korte polyethyleenvezels.

Voor gebruik als speelveld is het van belang dat er eerst een laag water wordt aangebracht. Dit gebeurt door middel van sprinklers of kanonnen. Het gebruik van zand behoort daarbij tot het verleden. In het (inter)nationale tophockey wordt op deze ondergrond gespeeld en hij gaat dan ook gebukt onder strenge eisen van de FIH. De grootste voordelen van een waterveld zijn de snelheid en het consistente rollen van de bal. Daarnaast behoren brandwonden bij het vallen en glijden op deze ondergrond tot het verleden. Een waterveld is aanmerkelijk duurder in aanleg, gebruik en onderhoud dan een normaal kunstgrasveld. Klassieke watervelden zijn om die reden dan ook veelal te vinden bij de grotere (top)hockeyclubs, aangezien er ook semi-watervelden in gebruik zijn.