Pauluskoor Amstelveen viert feest met Mozart en Bach

AMSTELVEEN – Het Pauluskoor Amstelveen geeft 23 november 2018 om 20.00 uur een jubileumconcert in de Bovenkerkse St. Urbanuskerk met twee top-koorwerken van twee top-componisten: het Magnificat van Bach en de Grosse Messe van Mozart staan op het programma.

Het Pauluskoor heeft zich in haar 80-jarig bestaan ontwikkeld van kerkkoor tot een goed algemeen koor dat deze topwerken kan uitvoeren. Beslist geen sinecure. Het koor heeft zich terdege voorbereid op dit concert onder leiding van dirigent Marcel Joosen.

Het orkest Philharmonia en organist Cor Brandenburg begeleiden het koor en de solisten. Het Pauluskoor en Philharmonia zijn een goede match. Een speciale rol heeft organist Cor Brandenburg, één met zijn orgel en al orgelspelend in contact met dirigent, koor, orkest en solisten.

Het vijftal solisten, Aliya, Leonie, Eske, Peter en Hans Christian staat voor klassieke klasse. Hans Christian Hinz als overtuigende bas, een echte ‘samenspeler’ met een koor en ervaren op Bach-gebied. De lyrische tenor Peter Vos voert u met zich mee met zijn krachtige en soepele stem. De stem van de alt Eske Tibben kenmerkt zich door een warm timbre. Tenslotte de sopranen, Aliya Akhmadeeva met haar doordringende kleurrijke stem en Leonie van Veen, een heldere en met ‘Bach’ vertrouwde vocalist.

De Sint Urbanuskerk in Bovenkerk heeft na de restauratie aan akoestiek gewonnen en groeit aan glans bij de uitvoering van grote koorwerken van Mozart en Bach in haar concertzaal.

De toegang bedraagt €32, 50 inclusief programmaboek en drankje. Kaarten bestellen kan  bij de koorleden en vanaf oktober via www.pauluskoor.nl.