Poëziecafé special: Rodaan al Galidi

 Schrijver Rodaan Al Galidi draagt voor uit zijn nieuwste dichtbundel ‘Neem de titel serieus’ ter gelegenheid van de start van een nieuw Poëziecafé seizoen. Donderdag 27 september is hij te gast in het Venstra Café

Neem de titel serieus is een ode aan psychisch zieken en een troost voor losers. In deze dichtbundel laat Rodaan Al Galidi zien dat we allemáál psychisch ziek zijn, in een psychisch zieke wereld – en dat we allemaal doen alsof we het niet zijn. Ook dat ‘doen alsof’ is een psychische ziekte. Rodaan Al Galidi gaat daarmee in Neem de titel serieus steeds verder, tot hij zelfs een adelaar als psychisch ziek bestempelt, en laat zien dat onze manier van denken reden genoeg tot een gedwongen opname is geworden.

Naast thema’s als liefde en eenzaamheid, die Rodaan Al Galidi vaak terug laat komen in zijn gedichten, gaat deze bundel vooral over relaties. De relatie van de ene mens tot de ander, van de mens tot zijn ouder, tot zijn familie, tot de maatschappij, tot de wereld. Van de mens tot zichzelf, van het hoofd tot het hart, van de droom tot de nachtmerrie. En dat alles ook vooral andersom. Neem de titel serieus geeft een poëtische dimensie aan iets wat helemaal niet poëtisch is: het dagelijks leven.

Rodaan Al Galidi is schrijver en dichter. Neem de titel serieus is zijn negende dichtbundel. Hij publiceerde zes romans, waaronder in 2016 het zeer succesvolle Hoe ik talent voor het leven kreeg. In 2017 verscheen de verhalenbundel Duizend-en-een nachtmerries. De bundel De herfst van Zorro (2007) stond op de shortlist van de VSB Poëzieprijs, evenals Koelkastlicht (2016). De roman Dorstige Rivier (2009) stond op de shortlist van de BNG Nieuwe Literatuurprijs en De autist en de postduif (2011) werd bekroond met de prestigieuze Europese Unie Prijs voor de Letteren.

Rodaan Al Galidi draagt voor tussen 19.30 en 20.30 uur in het Venstra Café. Aansluitend is er gelegenheid voor eigen voordracht.
Toegang: €5. Aanmelden: via info@debibliotheekamstelland.nl o.v.v. poëziecafé.

Het poëziecafé wordt georganiseerd door Boekhandel Libris Venstra en De Bibliotheek Amstelland.