Start digitale cursussen in de bibliotheek

 De Bibliotheek Amstelland start in september met de digitale cursussen Klik & Tik en Werken met de e-overheid. De overheid vraagt van burgers hun zaken via internet te regelen. Maar hoe doe je dat als je niet thuis bent op dit gebied? Dan is de cursus Werken met de e-overheid iets voor je.

In deze cursus krijg je antwoord op de volgende vragen. Hoe doe je online belastingaangifte, hoe vraag je toeslagen aan en hoe maak je een afspraak met de gemeente? Ook leer je informatie over bijvoorbeeld pensioenopbouw te raadplegen. Door in te loggen met je DigiD (de digitale handtekening voor de overheid) kan je alles vinden over uitkeringen en persoonsgebonden budgetten.

De Bibliotheek Amstelland biedt samen met Seniorweb cursussen aan waarin mensen leren een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Tijdens de cursus komen verschillende overheidswebsites aan de orde, waaronder de site van de SVB, de gemeente en de Belastingdienst. Ook wordt uitgelegd hoe de berichtenbox van Mijn overheid werkt.

De cursus Werken met de e-overheid is bedoeld voor mensen die wel al thuis zijn op de computer en op internet. De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. De eerstvolgende cursus begint op dinsdag 11 september om 10:00 uur in bibliotheek Westwijk aan het Westwijkplein. Op donderdag 11 oktober start een tweede cursus in bibliotheek Westwijk.

Mensen die nog niet thuis zijn op de computer en op internet, kunnen vanaf maandag 10 september van 11.00 tot 13.00 uur iedere week komen oefenen tijdens de cursus Klik & Tik in de bibliotheek aan het Stadsplein. Onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker doe je oefeningen en opdrachten om de computer beter te leren kennen, informatie te zoeken op internet, te e-mailen en berichten uit te wisselen via sociale media.

Beide cursussen zijn gratis. Aanmelden voor beide cursussen kan via Anton Furnée:  a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of telefonisch via 020-6414126.