The Estate winnaar Local XXL Award in P60

AMSTELVEEN – De derde editie van de Local The Night extravanganza vond afgelopen vrijdag 7 september plaats in P60: Local XXL 2018. Alleen de ultieme lokale bands verdienden een plaats op deze avond en het was er dan ook één om niet snel te vergeten. Na een hete strijd ging alternative rock band ‘The Estate’ er uiteindelijk vandoor met de Local XXL Award.

The Estate omschrijft zichzelf als “een rockband afkomstig uit Amsterdam die bestaat uit Simon Haneveld op gitaar, Boaz Vida op drums en Armani van Engelen op bass en toetsen. Ze voelen zich vooral thuis in rock en mixen dit af en toe met een vleugje jazz. De combinatie van hun showmanship en de muziek maakt energie én emotie bij het publiek los.”

Het was vrijdagavond een waar feest der herkenning in de poptempel van Amstelveen. Er werd een enorm blik aan Amstellands talent open getrokken, met bands als Kurt Rosa, Brain Traffic, Close 2 Fire, Minor Citizen, MoltonGrove, Popprijs van Amstelland ’18 winnaar Waltris én de uiteindelijk Local XXL Award winnaar The Estate.

Het programma stond sowieso bol van het talent, want ook op de P60 Plugt Uit stage was het niveau hoog. Hier verrasten Kay Koopmans (KY.), Sixty-P, Wouter Bakker en opnieuw Close 2 Fire (nu akoestisch) met sfeervolle sets.

Voor meer concertnieuws van het Amstelveense poppodium zie: P60