Toekomstplannen niet vervlogen na brand St. Urbanuskerk in Bovenkerk

BOVENKERK – In het Noorddamcentrum in Bovenkerk zijn parochianen en belangstellenden bijeengekomen om stil te staan bij de gebeurtenissen van afgelopen avond.
Ten tijde van de brand was er geen pastoor in de kerk aanwezig, zo meldt pastor Jan Adolfs tijdens de bijeenkomst.

De brand in de net gerestaureerde St. Urbanuskerk is een tegenslag die tijd kost om te verwerken.

Volgens het kerkbestuur betekent de brand geenszins dat de toekomstplannen vervlogen zijn. Met de hulp van alle mensen zal worden bekeken of en hoe de wederopbouw van de kerk kan worden gerealiseerd. Als er meer duidelijk is over de toekomstplannen, zal het bestuur daarover communiceren.

Op de website van het bewonersplatform Bovenkerk schrijft Rob van den Helder namens het BWP-bestuur:

,,Zaterdag 15 september 2018 gaan we nooit meer vergeten. Een zwarte dag voor onze kerkgemeenschap , voor ons Dorp en geheel Amstelveen. De Urbanuskerk is uitgebrand. Onze Parel aan de Poel heeft staan wankelen maar doordat de toren nog overeind staat kunnen we dat zien als teken van hoop.”

Het BWP-bestuur zal het kerkbestuur gaan ondersteunen en blijft in overleg met de gemeente nauw betrokken bij de afwikkeling en de plannen voor de toekomst.

Op woensdag 17 oktober, tijdens de vaste avond van het bewonersplatform, zullen omwonenden worden bijgepraat over de stand van zaken.