Toneelgroep TOBO speelt tragi-komedie Annie M.G. Schmidt

AMSTELVEEN - ‘Er valt een traan op de tompoes’. Toneelgroep TOBO speelt deze tragi-komedie van Annie M.G. Schmidt dagelijks in het Noorddamcentrum van donderdag 27 tot en met zondag 30 september.

Ben gelooft niet langer in zijn genezing en ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Hij wil er een eind aan maken: “Ik wil stoppen op een moment dat ik er nog bén, als man, als mens, als brein.” Zijn vrouw Sofie vindt dat hij terug moet gaan, maar zijn vriendin Heleen wil hem helpen bij zijn euthanasieplannen. Dochter Lennie en schoonzoon Tim hebben er zo hun eigen gedachten over. Een driehoeksverhouding, een verbouwing en een doodswens: en dit alles onder het genot van een tompoes…

Annie M.G. Schmidt noemde Er valt een traan op de tompoes zelf ‘een komedie met serieuze ondertoon’. Ze slaagde er op onnavolgbare wijze in om een onderwerp als euthanasie te brengen met humor. Met: Tom van Doorn, Petra Dobbeling, Yolanda Nunez, Lidia van den Brink en Simon Strijbos. Regie: Annette Nijder.

Aanvang 20.15 uur. Toegang € 12,50. Kaartverkoop vanaf 19.30 uur aan de zaal of reserveren via: [email protected]

Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1 in Amstelveen.