Verenigingen uit Amstelveen verkopen loten Grote Clubactie

AMSTELVEEN - Vanaf 15 september gaan er weer 225.000 enthousiaste clubleden op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Leden van verenigingen uit Amstelveen doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven. Nederlandse vereningingen rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig, voor de aanschaffing van nieuwe materialen of de organisatie van een jeugdactiviteit. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: “Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Amstelveen, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!”

9 miljoen opbrengst met 5.500 clubs
Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo’n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 15.000,- op.

Dit jaar doen in Amstelveen de volgende clubs mee:
– Atletiekvereniging Startbaan
– Beter Judo
– Bv Martinus Amstelveen
– Hv Hic Amstelveen
– Hv Myra
– I-Turn
– Keizer Karelgroep
– Korfbalvereniging Amstelveen
– Mhc Amstelveen
– Millenium Bc Amstelveen
– Ouderkerker Zwem- En Poloclub De Snippen
– Renanim
– Rkavic
– Roda’23
РSchermvereniging Tr̩ville
– T.T.V. Amstelveen
– Turnvereniging United-Amstelveen
– V.V. Sporting Martinus
– Van Dulken
– Van Zijderveld
Een volledige lijst met deelnemers kan worden opgevraagd.

Deelnemen kan nog steeds
Verenigingen kunnen nog steeds deelnemen aan de actie. Ga hiervoor naar clubactie.nl of bel 013 – 455 28 25.