Zwem4daagse 2018: recordbedrag voor CliniClowns

AMSTELVEEN -Bij de zwem4daagse die afgelopen week in zwembad De Meerkamp gehouden is, is een recordbedrag opgehaald voor de CliniClowns. Op dinsdag 28 augustus sprongen in totaal 108 enthousiaste zwemmers in het water om 250 meter (voor kinderen) of 500 meter (voor volwassenen) per dag te zwemmen. Dit jaar was Koele Kikker, de nieuwe inwoner van zwembad De Meerkamp van de partij om de zwemmers aan te moedigen.

Op de slotavond kwam Kira Toussaint op bezoek. Kira is geboren in Amstelveen en zij heeft leren zwemmen in zwembad De Meerkamp. Ze is ambassadeur van de zwem4daagse in Nederland, maar ook (meervoudig) Nederlands zwemkampioen, haalde een zilveren medaille en een gouden medaille op de EK in 2017 en was deelnemer op de Olympische spelen in Rio. Deelnemers aan de zwem4daagse konden een wedstrijdje met haar zwemmen en zij heeft de hele avond gevlogd!

Dit jaar konden deelnemers sponsorzwemmen voor de CliniClowns. De ambassadeurs van de Cliniclowns, Jacques en Ineke Spruit, waren bij de zwem4daagse aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. In totaal is er voor meer dan € 1000,- gedoneerd.