Amstelveen kent 134 verschillende nationaliteiten

AMSTELVEEN – In Amstelveen wonen maar liefst 134 verschillende nationaliteiten. De Indiase gemeenschap is -zoals bekend- qua aantal de grootste. Op 1 januari telde Amstelveen 5.027 inwoners met een Indiase achtergrond. 493 daarvan behoren tot de zogenoemde tweede generatie. Japan volgt op gepaste afstand met 1.585 inwoners. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de gemeente Amstelveen die vandaag werden gepresenteerd in de 24ste editie van Facts & Figures.

Amstelveense huishoudens zijn overwegend klein. Alleenstaanden vormen met 39 procent de grootste groep. Dit is een procent hoger dan het landelijk gemiddelde.

Maar liefst 51 procent van de Amstelveense beroepsbevolking is hoogopgeleid. Dit aantal is bijzonder hoog in vergelijking met het landelijk gemiddelde (dertig procent)

Het aantal hoogopgeleiden zorgt er ook voor dat het gemiddelde Amstelveense inkomen relatief hoog ligt. Amstelveense huishoudens hebben gemiddeld 46.100 euro te besteden. In Nederland is het gemiddelde besteedbare inkomen 39.600 euro.

De cijfers van de gemeente kunnen door iedereen worden ingezien via amstelveen.incijfers.nl.