Amstelveense Judoka Tornike Tsjakadoea pakt goud in Cancun

CANCUN – De Amstelveense judoka Tornike Tsjakadoea heeft bij de Grand-Prix in het Mexicaanse Cancun goud veroverd in de klasse tot 60 kilogram. Het is zijn eerste gouden medaille op het hoogste niveau, meldt onze mediapartner NH.

De 22-jarige oud-Europees juniorenkampioen met Georgische roots leek de finale tegen de Fransman Luka Mkheidze te verliezen op ippon, maar die werd na bestudering van de beelden omgezet in waza-ari. Negentien seconden voor tijd besliste Tsjakadoea zelf de partij met ippon.

Tsjakadoea had zijn eerste twee partijen gewonnen met waza-ari van de Belg Jorre Verstraeten en de Spanjaard Francisco Garrigos. Ook de halve finale won hij met waza-ari. Daarin was hij te sterk voor Lenin Preciado uit Ecuador.
Foto: NH