Annegreet van Bergen vertelt over ‘Het goede leven’

AMSTELVEEN – Bestsellerauteur Annegreet van Bergen geeft op donderdag 18 oktober bij boekhandel Venstra een lezing over haar nieuwe boek ‘Het goede leven’.

In Het goede leven pakt de schrijfster de draad op van haar bestseller Gouden jaren en laat ze met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welke vrouw wordt nu nog ontslagen als ze gaat trouwen? Wie biedt zijn gasten nog een rokertje aan? En: welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes?

Annegreet van Bergen (1954) is van opleiding econoom en van beroep journalist. Ze laat met scherpe observaties, herkenbare anekdotes en mooie foto’s zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag. Centraal thema in haar lezingen: wie met de ogen van iemand uit de jaren vijftig kijkt naar wat wij nu gewoon vinden, valt van de ene verbazing in de andere over de grote rijkdom die in kort tijd zo gewoon is geworden.

Donderdag 18 oktober, van 20:00 tot 22:00 uur| Libris Venstra, Stadsplein Amstelveen. Kosten: € 7,50 (leden + abonnees nieuwsbrief Libris Venstra ) | €10 (niet-leden) Prijs inclusief pauze drankje. In samenwerking met Bibliotheek Amstelland.