Benefietavond in de Schouwburg voor Urbanuskerk

AMSTELVEEN – De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus organiseert samen met Schouwburg Amstelveen op zaterdag 24 november een benefietavond. De Schouwburg en de vriendenstichting van de Urbanuskerk werken hiervoor belangeloos samen met de gemeente Amstelveen, muzikanten en vrijwilligers zodat alle inkomsten uit kaartverkoop in zijn geheel ten goede komen aan de wederopbouw van de Urbanuskerk.

Het kerkgebouw is verzekerd en kan herbouwd worden, maar daarmee is het 140 jaar oude monument nog lang niet klaar voor hergebruik. De inventaris, die speciaal was aangeschaft voor concerten en andere culturele manifestaties, moet vervangen worden, en de verzekering dekt lang niet alle schade op basis van vervangingswaarde. Ook het aanpassen van het gebouw aan de eisen voor multifunctioneel gebruik, voor nu en in de toekomst, vraagt veel extra investeringen.

Onder het motto: ‘Naar een groene toekomst voor de Urbanus’ verzorgen diverse groepen, koren en orkesten een bijzondere benefietavond in Schouwburg Amstelveen. De gezelschappen en artiesten die optreden -zoals het Amstelveens Symphonie Orkest, het Byzantijns Mannenkoor, de Concertina’s en vele anderen- hebben allemaal een speciale band met de Urbanus van Bovenkerk. Het exacte programma wordt binnenkort bekend gemaakt. De avond wordt geopend door burgemeester Bas Eenhoorn en de presentatie is in handen van stadsdichter Matthijs den Hollander.

De entreeprijs bedraagt € 25,- en alle baten komen ten goede aan het herstel en toekomstbestendig maken van de Sint Urbanus. Wilt u meer geven? Dat kan. Op de bestelpagina kunt u aangeven of u een extra bedrag van 25, 50, 100 of 250 euro wilt doneren.

Kaarten zijn verkrijgbaar op de site van de Schouwburg.