Bomen worden verwijderd bij kruising Sportlaan/Beneluxbaan

AMSTELVEEN – Begin 2019 starten grootschalige werkzaamheden bij het kruispunt Beneluxbaan /Sportlaan voor het ombouwen van de Amstelveenlijn (sneltram 51) en de aanleg van het ongelijkvloerse kruispunt. Om werkruimte te creëren verwijdert aannemer VITAL vanaf 22 oktober tussen 07.00 – 16.00 uur bomen en struikgewas. Vital is naar verwachting tot 26 oktober bezig.

De werkzaamheden worden bewust in de herfstvakantie uitgevoerd, om de hinder voor het verkeer beperkt te houden. Het autoverkeer op de Beneluxbaan krijgt te maken met een tijdelijke rijstrookafzetting en een snelheidsbeperking. De fietspaden aan weerszijden van de Beneluxbaan worden ook tijdelijk afgesloten. Omleidingsroutes voor fietsers worden ter plaatse aangegeven.

Als er op de Sportlaan groen verwijderd wordt, worden daar fiets- en/of voetpaden tijdelijk afgezet. Deze afzetting is altijd aan één kant van de weg, zodat fietsers en voetgangers aan de overkant hun weg kunnen vervolgen. Indien nodig worden er verkeersregelaars ingezet.

Op www.amstelveenlijn.nl kunt u meer informatie vinden over deze werkzaamheden.