Bovenkerks icoon Johan van Rijt overleden

AMSTELVEEN – De bekende Bovenkerker Johan van Rijt is maandag op 69-jarige leeftijd overleden. Van Rijt was al twee jaar ziek.

Binnen het Bovenkerkse was Van Rijt geen onbekende. Hij kreeg het ere-lidmaatschap van Roda’23 en kreeg zelfs de Gouden Speld van de KNVB.

Johan van Rijt betekende niet alleen veel voor Roda’23 maar ook voor zijn Bovenkerk. Hij deed heel veel vrijwilligerswerk en zat in allerlei besturen. Van het Bewonersplatform was hij ook jarenlang voorzitter. Door zijn ziekte heeft hij deze functie in 2016 moeten neerleggen. Bij zijn afscheid is hij benoemd tot erevoorzitter. In 2010 werd hij wegens zijn grote verdiensten voor Bovenkerk koninklijk onderscheiden met het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de daarbij behorende versierselen uit handen van toenmalig burgemeester Jan van Zanen.

Foto: Amstelveenweb.com